Як варити каву в турці

Передмова про каву

Як можна здогадатися з назви, турка використовується для приготування кави по-турецьки, або як ще називають - кава по-східному. Характерними рисами такої кави є насичений смак, аромат, густа пінка і маленькі порції. Але мова в цій статті піде не тільки про те, як правильно варити каву в турці, а й про те, як потрібно зберігати і підготувати кавові зерна.

кава по турецьки

Трохи про зернах кави

Методів варити каву існує достатньо, але погодьтеся, що без свіжих зерен кави, хорошим напій не вийде. Отже, почнемо з покупки кави. Каву обов'язково потрібно купувати поки вона ще в зернах, і дуже важливо, скільки часу пройшло з моменту обсмажування кави т. к. це самий важливий фактор. Кавові зерна мають оптимальний аромат і смак в період від 24 до 72 годин після обсмажування (деякі фахівці вважають 2-24 години). Допустиме зберігання зернин кави в герметичному непрозорому контейнері в прохолодному сухому місці не більше 2 тижнів після обсмажування за умови, що контейнер ніколи не відкривався. Увага, мелену каву оптимально почати готувати протягом 15 хвилин після помелу. Ось чому ми раніше згадували, що каву потрібно купувати тільки в зернах, інакше ви просто навіть не встигнете донести її додому, а вона вже почне втрачати смак і аромат. Фахівці рекомендують купувати нові зерна кави кожні 1-2 тижні і зберігати їх в окремих контейнерах, щоб відкривати новий контейнер тільки тоді, коли закінчиться попередній. Це зменшить час контакту кави з киснем, який найбільше шкодить каві.

Часто можна зустріти в спеціалізованих магазинах величезні прозорі контейнери з кавою, з яких відсипають в маленькі мішечки кави клієнтам. Подумайте, скільки часу піде, щоб продати всю каву, скільки часу вона вже там лежить, і скільки разів на день її відкривають. Чесно кажучи, коли я не знав цих основ правильного вибору кави, мені здавалося, що в таких магазинах як раз і є сама справжня кава, але мене все ж бентежило порівняно бідний смак і аромат. Звичайно, важко знайти кав'ярні, де можна замовити свіжо обсмажену каву, але ви будете приємно здивовані різницею.

Що і як підготувати для смачного міцної кави

Каву в зернах вибрали, тепер потрібно її перемолоти. Існує два базових виду кофемолок - ножові і жорнові. Якщо не вдаватися в подробиці, ножові - дешевше, але вони допускають крупинки різного розміру, що погано позначиться на смаку кави, а жорнові - дорожче, але розмір крупинок однаковий. Ще є ручні жорнові кавомолки, але їх можна використовувати, якщо вам важливий і сам антураж приготування, а результат від них середній, але не скажу, що гірше, ніж від ножових.

Не менш важливим фактором є вода та її якість. Краще всього використовувати холодну фільтровану воду без запаху. Не можна використовувати теплу воду, дистильовану воду, "м'яку" воду, воду з під крана з натяком на хлорний запах. Допускається використання води з під крану, якщо вона не має смаку і запаху.

Правила приготування кави

Перед тим, як нарешті перейти до того, як варити каву по-східному в турці, скажемо кілька слів про те, які правила в приготуванні кави:

Повний рецепт правильного готування кави в турці по турецьки, а також інші рецепти ви можете знайти на порталі http://retsepty.orlada.com/ua.

На 170 мл води потрібно 1-2 ст. л. меленої кави. Конкретне значення залежить від вашого смаку.

Оптимальна температура заварювання кави 95-96 градусів. Зауважте, кава не повинна кипіти.

Кава потрібно подавати при температурі 82-85 градусів.

Час заварювання кави регламентується самим рецептом: є рецепти, де контакт кави з водою всього 30 секунд, а є рецепти, де контакт майже 5 хвилин. Все залежить від вашого смаку, потрібно експериментувати і знайти оптимальне для вас час.

+1+2+3+4+5 (Нет голосов)
Loading ... Loading ...
 
                                      Категории: *Кулинария 

       Понравилась статья? Не забудь нажать "+1" 


Добавить комментарий

ВНИМАНИЕ! Возможна задержка публикации комментариев.

Ваш e-mail никогда не будет опубликован. Обязательные поля помечены *.

*

*

Ваш комментарий: